autor

Amikor úgy döntünk, hogy szempillanövesztő szérumot vásárolunk, a biztonságosságot közelről megvizsgáljuk. Azt akarjuk, hogy az ígéretnek megfelelően működjön a termék, de emellett biztonságosnak és gyengédnek kell lennie a bőrünkhöz.

Használat

A legtöbb szempillanövesztő szérumnak egy apró, hegyes ecsetje van, amely segítségével feltehetjük a szempillanövesztő szérumot a szempilla vonalra. A termék állaga általában folyékony vagy gélszerű és nem szabadna a szembe jutnia. Ez az egyik legfőbb dolog, amire ügyelnünk kell a szempillanövesztő szérumok használatakor, mivel kizárólag külső használatra alkalmasak. Ha a termék véletlenül a szembe jut, szemirritációt, pirosságot vagy érző érzést okozhat. Ebben az esetben öblítsd ki sok langyos vízzel. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépj kapcsolatba az orvosoddal a további tanácsért.

A másik applikátor típus a szempillafestékszerű ecsetre hasonlít. Ezek a szempillanövesztő szérumok sokkal biztonságosabbak, viszont kevésbé hatékonyak. Az ecsetnek be kellene fednie a szálakat egy vékony, láthatatlan szempillanövesztő szérum réteggel anélkül, hogy merevvé tenné őket vagy hogy fehér nyomot hagyna rajtuk. A használat módjától és az ecset alakjától függetlenül mindegyik szempillanövesztő szérum használható szemöldökökön, ha szükséges.

Tárolás

A szempillanövesztő szérum üvegcséjének erősen zártnak kell lennie, hogy ne juthasson be levegő a termékhez. Mellőzd a szempillanövesztő szérum használatát fertőzött szemen, mivel a baktériumok növekedéséhez vezethet az üvegben és a fertőzés a másik szemre is átterjedhet. Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva tartsd.

Ki nem használhatja a szempillanövesztő szérumot?

A legtöbb szempillanövesztő szérum nem okoz semmiféle mellékhatást sem és egyaránt biztonságosak férfiak és nők számára.

Azokban terhes és szoptató nők, illetve a kemo/radioterápián átesőknek mellőzniük kéne a szempillanövesztő szérumok használatát. Ha nem vagy abban biztos, hogy a termék biztonságos a bőröd számára, akkor tegyél egy kevéske szempillanövesztő szérumot a csuklód hátsó részére. a bármiféle mellékhatást érzel, ne használd a terméket a szempilláidon, mivel a bőröd valószínűleg ugyanúgy fog reagálni.