autor

Bizonyára számtalanszor találkoztál már a „szempillanövesztő szérum“ névvel. Ha még mindig nem tudod, hogy mik ezek és hogyan használd őket, akkor olvass tovább.

Mik a szempillanövesztő szérumok?

A szempillanövesztő szérum egy szépségápolási termék, amely segít a szálaknak hosszúvá és vastaggá nőni. A szempillanövesztő szérumok fő feladata a szálak és a szőrtüszők táplálása és hidratálása. Ha egy terméket legalább 5 héten keresztül rendszeresen használunk, a szempillák sokkal hosszabbak és dúsabbak lesznek. Minden egyes szempillanövesztő szérumot bőrgyógyászoknak kell tesztelniük, hogy biztosítsák a biztonságukat és a szem körüli bőrhöz való gyengédségét.

Minden egyes szempillanövesztő szérum hatékonysága legfőképp az összetőitől függ. A formulának nagyrészt természetes összetevőket ajánlott tartalmaznia. A leggyakoribbak közé tartozik a karnitin (újraépíti a szálak szerkezetét), az Aloe Vera (megnyugtatja a bőrt), az E és a B5 vitaminok. Ezektől a természetes összetevőkön kívül szintetikusakat is találhatunk, amelyek meghosszabbítják a szempillanövesztő szérum élettartalmát és elnyomják a baktériumnövekedést.

A szempillanövesztő szérum kezelés

A teljes kezelés 3-4 hónapig tart és nem javasolt 8 hétnél kevesebbnek lennie. Ezidő alatt a szálak az átlagosnál vastagabbak és hosszabbak lesznek. Néhány esetben több bébi szál nő és az érett szálaknál sokkal sötétebbek. A felhasználók különbséget látnak és megerősítik, hogy a szálak sokkal erősebbnek és egészségesebbnek tűnnek. A számos esszenciális olajnak köszönhetően a szempillák fényesek és rugalmasabbak lesznek. A legtöbb szempillanövesztő szérumot napi egyszer ajánlott használni, ideálisan lefekvés előtt. Az kicsi, hegyes ecset egyenletesen osztja el a terméket a felső és az alsó szempilla vonalon. Fontos, hogy a szempillanövesztő szérum használata előtt távolítsuk el a sminket. Amikor a bőr tiszta, az aktív hatóanyagok könnyedén be tudnak hatolni a szőrtüszőkbe és onnan tudnak hatni.

Mindenki használhatja a szempillanövesztő szérumot?

A szempillanövesztő szérumokat egyaránt használhatják a nők és a férfiak is. Azoknak ajánlott, akiknek a szempillái rövidek és betegség vagy szempilla megnövelés miatt gyérek. A legtöbb termék nem okoz semmiféle mellékhatást és használatuk biztonságos. Azonban a várandós és szoptató nők, illetve a kemo/radioterápián áteső nők jobban teszik, ha mellőzik a szempillanövesztő szérumok használatát.